fallen angel

Zivot je samo kulisa mraka, kronika drame nepoznatog....

31.07.2006.

Sotonizam

Hehe, eto odomorila sam se od svega, i vracam se, prvo cu da objavim, neke vaznije stare postove o sotonizmu, pa cu da pisem nove... nadam se da j enekome drago, sto sam se vratila, :)
respektMada je kršćanstvo sve magijske tradicije povezivalo sa sotonizmom i tumačilo interes za magijsko djelovanje kao utjecaj Sotone, ne postoje dokazi da se sotonizam organizirano prakticirao do XIX. stoljeća...
Sotoniste možemo podijeliti u dvije grupe: one koji Sotonu shvaćaju kao realno biće (entitet), i one koji sotonizam shvaćaju kao metaforu ljudskih nagona; borbe za opstanak i težnje prosperitetu pod svaku cijenu.
Sotonizam je postao javna lakrdija djelovanjem Amerikanca Antona Szandora LaVeya. On je tipičan proizvod američke popularne kulture šezdesetih; osnovao je Sotonističku crkvu (liberalni kalifornijski zakoni legalizirali su i sotonizam...); napisao je "sotonističku bibliju", javno nastupao i cirkusirao trideset godina, izvrtanjem kršćanskih rituala i poruka.
Ozbiljniji sotonisti, naravno, ne djeluju javno.
Njihove najdublje misterije tumače metaforu palog anđela kao proces individuacije čovjeka od paralizirajućeg dualizma čovjek/Bog i teže osnaženju osobnosti.
Uprkos paranojama, organiziranih sotonista danas u svijetu ima manje od dvije stotine...
Koliko je učinkovita sotonistička magijska praksa?
Prelaziti preko praga krajnjih društvenih i osobnih tabua, snažan je psihički motivator...

fallen angel
<< 07/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


....
Stariji postovi:

I read:

Nesto o meni
Prošlo je mnogo vremena tako da je došlo vrijeme da izmenim podatke o sebi, dosta toga se desilo, ali ja sam ostala ona ista djevojčica od prošle zime... Dosta toga me pregazilo, dosta toga sam i ja pregazila.. Bilo je i tužni i sretni dana, tako da sam opet na nekoj 0, ali ja volim tu 0, super je :). Et' za one koji su prvi put na blogu ja sam Ely, učenica sam IV razreda Srednje grafičke tehničke škole, (*maturant, wooow,ne mogu da vjerujem), još uvijek žalim za umjetničkom, mada ne kao prije, sad imam šansu da upišem Likovnu akademiju ali neću odoh studirati informatiku . i dalje sam fascinirana Lucy-em,i dalje nisam sotonista, Titom (jesam komunista), stilom zivota iz 60-tih, 70-tih, 80-tih. Sada sam još veći čudak, to mi i govore – ali bas mene briga, furam svoj film, sa svojih nepunih 19 godina se ponašam kao da mi je 15-16, i uživam u tome, i molim se da na svijetu ima još ovakvih kao ja,
Veliki sam fan Eminema i Metallice znam da to dvoje ne ide zajedno ali et'... Vise volim rock od hip-hop-a, ali Eminem je moja ljubav vec 8 godina, i jedini raper kojeg ja slusam....Trenutno ludim i za Balašom, Parnim, Divljim Jagodama, Dugmetom, Jugoslavenima....
Volim i poeziju, filmice (horore), ne volim romanse i ono fazon on nju voli ona njega ne, ili obrnuto pa se on ono trudi da je osvoji, ma daj... Volim i komedije samo ako u njima glumi Jim Carry... Imam ogromnu manu, iskrena sam sasvim pa ponekad povrijedim one koje volim... I da dobila sam zvaničan naziv "razmaženo derište", i sa ponosam ga nosim :D... Uglavnom to je to!
Respekt
Moj E-mail je: DevilisH_GurL88_1@hotmail.com (stari)
mala_partizanka@hotmail.com (novi)
Blog je promjenio adresu, et' tek' onako jer mi je doslo tako...
btw. zbog nedostatka volje, neću mijenjati podatke o sebi...

Sotonistička literatura

"The Satanic Bible" - Anton Szanodr Lavey
The Satanic Rituals" - Anton Szanodr Lavey
"The complete Witch" - Anton Szanodr Lavey
" Knjiga zakona" - Aleister Crowley
" Tragedija svijeta" - Aleister Crowley
" Knjiga Oz" - Aleister Crowley
"Grimoar pape Honorius" - papa Honorius II
"Honoriusova knjiga magije" - papa Honorius II
" Necronomicon" - Abdul Alhazred


Najpoznatiji dio iz Sotonisticke Biblije:

"Nema raja za vjecni zivot
I nema pakla gdje se gresnici peku
Ovdje i sada je dan naseg trpljenja
Ovdje i sada je dan nase zabave
Ovdje i sada su nase prilike i mogucnosti
Izaberi ovaj dan, ovaj sat, jer drugog izbavitelja nemas..."
(The Satanic Bible: The Book of Satan IV:2)

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
26386

Powered by Blogger.ba