fallen angel

Zivot je samo kulisa mraka, kronika drame nepoznatog....

17.09.2006.

Sta je istina?

Ovo je odlomak iz jedne sjajne knjige...

"Sotona nas je godinu dana tako posjećivao, ali zatim poče dolaziti sve rjeđe i rjeđe, i konačno ga dugo uopće nije bilo. To me rastuži i osjećao sam se osamljeno. Osjećao sam da ga naš sićušni svijet sve manje zanima i da svakog trena može sasvim prestati ovamo dolaziti. Ali jednog dana on najzad opet dođe k meni. bio sam presretan, ali, nažalost, to nije dugo trajalo. Reče da je došao da mi kaže zbogom, i to zauvijek. Spremao se na put da istražuje druge kutke svemira, u kojima će ostati duže no što ću ja moći dočekati da se vrati.

– Odlaziš i više se uopće nećeš vratiti?

– Jeste, – odgovori on. – Dugo smo drugovali i bilo je prijatno… prijatno obojici, ali sad moram otići i više se uopće nećemo vidjeti.

– Na ovom svijetu, Sotona, ali na drugom? Sigurno ćemo se sresti na drugom svijetu?

Na to on spokojno i ozbiljno kaza svoj čudan odgovor:

– Nema drugog sveta.

Neki tamni utisak, kao kakav lakhor, zatreperi mi dušom, od njegove duše, donoseći neki neodređeni i nejasni, ali blagoslovljeni osječaj pun nade da su te nevjerovatne riječi možda istinite – da čak mora da su istinite.

– Zar to nikada nisi naslutio, Teodore?

– Nisam. Kako da naslutim? Ali kad bi to samo bilo istina…

– Istina je.

Val zahvalnosti diže mi se u grudima, ali neka sumnja zadrža ga prije nego je riječima došao do izražaja, pa rekoh:

– Ali … ali … mi smo vidjeli taj zagrobni život … vidjeli smo ga u svoj njegovoj stvarnosti, pa prema tome …

– To je bilo priviđenje … to nije postojalo.

Jedva sam disao od velike nade koja me je razdirala.

– Priviđenje? … Privi …

– I sam život je privid, san.

To me je cijelog naelektriziralo. Gospode Bože! Ta misao mi je i samom tisuće puta dolazila u glavu kad sam razmišljao!

– Ničega nema, sve je samo san. Bog … čovjek … svijet … sucne, mjesec, divljina zvijezda … san, sve je san, ništa od toga ne postoji Ničega nema osim praznog prostora … i tebe!

– Ja!

– A ni ti nisi ti … nemaš tijelo, nemaš krv, nemaš kosti … samo si misao. Ni ja sâm ne postojim. I ja sam samo san … tvoj san, stvorenje tvoje mašte. Još malo pa ćeš to shvatiti. Tada ćeš me izbaciti iz svojih priviđenja, pa ću se vratiti u ništavilo iz kojeg si me stvorio …

Mene već nestaje … gubim se … čilim. Još malo, pa ćeš ostati sam u beskrajnom prostoru i lutat ćeš tom bezgraničnom samoćom, bez prijatelja ili druga, zauvijek … jer ćeš ostati misao, jedina misao koja postoji i koju tvoja priroda čini neugasivom i neuništivom. Ali ja, tvoj bijedni sluga, otkrio sam ti tebe samog i oslobodio te. Sanjaj druge snove, bolje snove!

Čudno je da to nisi naslutio prije mnogo godina … prije mnogo stoljeća, vijekova, odavno, odavno … jer si postojao, sam samcat, kroz sve vječnosti! Zbilja je čudno da nisi naslutio da su tvoj svijet i sve u njemu samo snovi, priviđenja, izmišljotine! Čudno je, jer je sve to tako otvoreno i pomamno ludo … kao svi snovi: bog koji je mogao stvoriti dobru djecu isto tako lako kao i rđavu, a ipak je radije stvorio rđavu; koji je mogao svakog od njih učiniti sretnim, a ipak nije stvrio nijednoga sretnika; koji je učnion da iznad svega cijene svoj gorki život, a ipak ga je tako škrtački skratio; koji je svojim anđelima poklonio vječno blaženstov, a od svoje ostale djece traži da to zasluže; koji je svojim anđelima dao život bez bola, a svoju ostalu djecu ukleo svirepim nevoljama i umnim i tjelesnim boleštinama; koji priča o pravdi, a izmislio je pakao … priča o milosti, a izmislio je pakao … priča o zlatnim pravilima i oproštenju pomnoženom sa sedamdeset puta sedam, a izmislio je pakao: koji drugima priča o vrlinama, a sâm ih nema; koji se mršti na zlodjela, a sam ih sve čini; koji je po svojoj volji stvorio čovjeka, a zatim pokušava odgovornost za čovjekova djela prebaciti na čovjeka, umjesto da je časno stavi na njeno mjesto, na sebe samog; i na kraju krajeva, savršeno božanski bandogavo poziva tog jadnog roba, o kojemega se tako ogriješio, da ga obožava …

Sada vidiš da je sve to nemoguće, do u snu. vidiš da su to čiste, djetinjaste ludosti, besmisleni plodovi uobrazilje koja nije svjesna svojih hirova … nakaradan i glup san. Ništa ne postoji osim tebe. A ti si samo misao … nestalna misao, neskorisna misao, beskućnička misao, koja osamljeno luta praznim vječnostima!

On isčeznu i ostavi me užasnuta; jer sam znao i shvatio da je sve što je rekao istina."

fallen angel
<< 09/2006 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930


....
Stariji postovi:

I read:

Nesto o meni
Prošlo je mnogo vremena tako da je došlo vrijeme da izmenim podatke o sebi, dosta toga se desilo, ali ja sam ostala ona ista djevojčica od prošle zime... Dosta toga me pregazilo, dosta toga sam i ja pregazila.. Bilo je i tužni i sretni dana, tako da sam opet na nekoj 0, ali ja volim tu 0, super je :). Et' za one koji su prvi put na blogu ja sam Ely, učenica sam IV razreda Srednje grafičke tehničke škole, (*maturant, wooow,ne mogu da vjerujem), još uvijek žalim za umjetničkom, mada ne kao prije, sad imam šansu da upišem Likovnu akademiju ali neću odoh studirati informatiku . i dalje sam fascinirana Lucy-em,i dalje nisam sotonista, Titom (jesam komunista), stilom zivota iz 60-tih, 70-tih, 80-tih. Sada sam još veći čudak, to mi i govore – ali bas mene briga, furam svoj film, sa svojih nepunih 19 godina se ponašam kao da mi je 15-16, i uživam u tome, i molim se da na svijetu ima još ovakvih kao ja,
Veliki sam fan Eminema i Metallice znam da to dvoje ne ide zajedno ali et'... Vise volim rock od hip-hop-a, ali Eminem je moja ljubav vec 8 godina, i jedini raper kojeg ja slusam....Trenutno ludim i za Balašom, Parnim, Divljim Jagodama, Dugmetom, Jugoslavenima....
Volim i poeziju, filmice (horore), ne volim romanse i ono fazon on nju voli ona njega ne, ili obrnuto pa se on ono trudi da je osvoji, ma daj... Volim i komedije samo ako u njima glumi Jim Carry... Imam ogromnu manu, iskrena sam sasvim pa ponekad povrijedim one koje volim... I da dobila sam zvaničan naziv "razmaženo derište", i sa ponosam ga nosim :D... Uglavnom to je to!
Respekt
Moj E-mail je: DevilisH_GurL88_1@hotmail.com (stari)
mala_partizanka@hotmail.com (novi)
Blog je promjenio adresu, et' tek' onako jer mi je doslo tako...
btw. zbog nedostatka volje, neću mijenjati podatke o sebi...

Sotonistička literatura

"The Satanic Bible" - Anton Szanodr Lavey
The Satanic Rituals" - Anton Szanodr Lavey
"The complete Witch" - Anton Szanodr Lavey
" Knjiga zakona" - Aleister Crowley
" Tragedija svijeta" - Aleister Crowley
" Knjiga Oz" - Aleister Crowley
"Grimoar pape Honorius" - papa Honorius II
"Honoriusova knjiga magije" - papa Honorius II
" Necronomicon" - Abdul Alhazred


Najpoznatiji dio iz Sotonisticke Biblije:

"Nema raja za vjecni zivot
I nema pakla gdje se gresnici peku
Ovdje i sada je dan naseg trpljenja
Ovdje i sada je dan nase zabave
Ovdje i sada su nase prilike i mogucnosti
Izaberi ovaj dan, ovaj sat, jer drugog izbavitelja nemas..."
(The Satanic Bible: The Book of Satan IV:2)

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
26386

Powered by Blogger.ba